Maandag avond 1 juni, demo door Dominique Bosch,

De opkomst was wederom geweldig, 43 leden hadden de weg weer gevonden naar de Huif. Nieuwe gezichten waren er, deze potentieel nieuwe leden kwamen een kijkje nemen bij onze vereniging, tijdens de laaste verenigings show bij Groenrijk hebben zij interesse getoond voor deze mooie hobby. En daarom waren zij uitgenodigd om geheel vrijblijvend een kijkje te nemen.

Om klokslag 20.00 uur nam onze voorzitter Pieter van Uden het woord en verwelkomde Domininque en onze gasten.

Dominique had voor deze avond de keuze uit twee Pinus Thunbergii, aan andere bomen dan Pinus is in deze tijd van het jaar al niet meer te werken. De keuze was of de makkelijke of de moeilijke boom, dat was de vraag. Menigeen nam de makkelijke boom, reden voor Dominique om voor de moeilijke te gaan. Nadat Dominique in een eerder stadium de bomen al had bestudeert was de analyse van de boom al snel gedaan. Ook had hij het toekomst beeld op de Flipover getekend. In vrij hoog tempo met daarbij gelijktijdig een heldere en duidelijke uitleg over de boom, de takkeuze van eerste-, tweede-, achtertak en top. Vlogen de takken ons letterlijk om de oren. Dode takken werden verwijdert, om alles wat te versnellen werd hulp in geroepen om oude naalden te plukken. En wie kan dat beter dan onze naaldpluk specialist met zijn klein vingertjes, jawel Teye Aukes. Na een korte uitleg van Dominique ging Teye aan de slag. SONY DSC

En dat was nog niet alles ook was er hulp nodig om Jin’s te maken, geheel vrijwillig bood Lianne de Lepper haar diensten aan. Gedrieën werd er stevig doorgewerkt ook tijdens de pauze. SONY DSC na de pauze was er slechts nog krap een uur om tot het voorlopige eindresultaat te komen. In slecht drie uur had Dominique een basis boom gecreërt waar menigeen van kon dromen.  Tijdens de demo had Dominique veel in en outs verteld die menig persoon al weer vergeten is, denken we.

Dat het een interessante avond is geweest moge duidelijk zijn, namens Bonsai Vereniging Brabant hartelijke dank.

 

Hierbij het eindresultaat,

Demo Dominique Bosch

Demo Dominique Bosch